Всяка порция от къпиновия крем се поднася със заливка от къпинов сироп.
Съставки
- 250 г Къпини
- 500 мл Сок от къпини
- 2 бр. Сумак
- 1 бр. Ванилия
- 120 г Грис
- 500 мл Прясно мляко
- 300 г Захар
Начин на приготвяне
- 1. В кипящото мляко се сипват захарта и грисът.
- 2. След като сместа кипне, бързо се изсипва къпиновият сок. Кремът се бърка, докато кипне, и се сваля от огъня.
- 3. Добавят се добре разбитите жълтъци и отново се бърка на огъня, докато сместа кипне отново.
- 4. Отстранява се от огъня и като изстине малко, се пускат целите плодове.
- 5. Ароматизира се и се разлива на порции. Всяка порция се поднася със заливка от къпинов сироп.