Пастата стои на пиедестал. Тя е толкова универсална, може да приема толкова много форми и вкусове. Факт е, че най-често приготвяме класическите спагети или лазаня, но днес имаме едно италианско предложение с лек френски послевкус. Насладете се на това леко и вкусно ястие с чаша хубаво вино.

Съставки

  • 200 г Канелони
  • 300 г Спанак
  • 200 г Синьо сирене
  • 200 г Извара
  • 3 бр. Яйца
  • 150 мл Прясно мляко
  • 200 г Кашкавал

Начин на приготвяне

  • 1. Сложете вода на котлона и докато я чакате да заври, измийте добре спанака със студена вода. Нарежете го и го сложете във врящата вода за една минута, а след това го извадете и го отцедете добре. 
  • 2. Смесете задушения спанак с натрошеното синьо сирене и извара. Разбъркайте добре, за да получите хомогенна смес. След това сложете към сместа и едно сурово яйце и отново разбъркайте. 
  • 3. Започнете да пълните всеки от канелоните поотделно и ги нареждайте в тава за печене така, че да заемат цялата й повърхност. След като подредите тавата, ги сложете в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути. 
  • 4. Направете заливка от останалите две яйца и прясното мляко. Извадете канелоните от фурната, залейте ги и ги върнете обратно за още 15 минути. 
  • 5. Докато ястието се пече, настържете 200 грама кашкавал. Отново извадете канелоните, поръсете ги равномерно с кашкавала, добавете риган. Върнете във фурната за около 5 минути или докато кашкавала се разтопи и леко почервенее. Консумирайте канелоните топли.