Пастата стои на пиедестал. Тя е толкова универсална, може да приема толкова много форми и вкусове. Факт е, че най-често приготвяме класическите спагети или лазаня, но днес имаме едно италианско предложение с лек френски послевкус. Насладете се на това леко и вкусно ястие с чаша хубаво вино.
Съставки
- 200 г Канелони
- 300 г Спанак
- 200 г Синьо сирене
- 200 г Извара
- 3 бр. Яйца
- 150 мл Прясно мляко
- 200 г Кашкавал
Начин на приготвяне
- 1. Сложете вода на котлона и докато я чакате да заври, измийте добре спанака със студена вода. Нарежете го и го сложете във врящата вода за една минута, а след това го извадете и го отцедете добре.
- 2. Смесете задушения спанак с натрошеното синьо сирене и извара. Разбъркайте добре, за да получите хомогенна смес. След това сложете към сместа и едно сурово яйце и отново разбъркайте.
- 3. Започнете да пълните всеки от канелоните поотделно и ги нареждайте в тава за печене така, че да заемат цялата й повърхност. След като подредите тавата, ги сложете в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути.
- 4. Направете заливка от останалите две яйца и прясното мляко. Извадете канелоните от фурната, залейте ги и ги върнете обратно за още 15 минути.
- 5. Докато ястието се пече, настържете 200 грама кашкавал. Отново извадете канелоните, поръсете ги равномерно с кашкавала, добавете риган. Върнете във фурната за около 5 минути или докато кашкавала се разтопи и леко почервенее. Консумирайте канелоните топли.