Аромат на канела се разнася из целия дом и създава топлина и уют – остават само 2 дни до Коледа. Тези дни са символ на време с цялото семейството. Тази година нещата са различни, но с @polka_dot_kitchen ви приветстваме да опитате да запазите топлината въпреки всичко, щом имаме късмета да сме здрави.
За да донесем усмивка, ви предлагаме рецепта за много лесни, вкусни и ароматни канелени бисквити. За 9 бр. с диаметър 8-9 см ще са ви необходими:
- 80 г кафява нерафинирана или кокосова захар
- 60 г захар „Мусковадо"
- 2 яйца, стайна темпeратура
- 60 г масло
- 200 г брашно по ваш избор (ние препоръчвае микс от: 110 г конопено брашно, което отива много на печива, 50 г брашно от еднозърнест лимец и 40 г кокосово брашно)
- 1 ч. л. бакпулвер
- 2 с.л. мед
- 1,5 с.л. канела
Нaчин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С с вентилатор и постелете тавичка с хартия/подложка за печене.
2. В тенджерка сложете масло на умерен огън и го оставете, докато маслото придобие тъмнозлатен цвят, появят се доста балончета на повърхността, а на дъното се отделят частици. По този начин се задълбочават вкусовете, а лактозата се отделя на дъното. Французите наричат това масло beurre noisette („масло с цвят на лешник“). Когато е готово, прехвърлете в огнеоупорен съд.
3. В чиста купа смесете захарта и яйцата и разбийте до пухкавост.
4. Към сместа добавете канелата и меда.
5. След като разбъркате, добавете брашното и бакпулвера на части.
6. Накрая, на тънка струйка и при постоянно разбъркване добавете „златното“ масло.
7. След като сместа е готова, с лъжица (най-добре за сладолед) вземете от сместа и я поставете на тавичката, като леко притиснете със задната част на прибора. Повторете докато сместа свърши.
8. Печете около 25 мин. и след това им се насладете с чаша вкусно домашно какао.
За още рецепти от Polka dot kitchen посетете Фейсбук и Инстаграм страниците ѝ.
Кой се вихри в кухнята на точки вижте тук: