Калната торта е вид фъч, който се пече в кръгла форма и не се слагат ядки, а се полива обилно с глазура. Колкото повече какао - толкова по-кална торта. 


Името не бива да плаши естета у вас. Всяко дете би се зарадвало на игри в калта. Бъдете като децата - развихрете въображението си.

Съставки

  • 125 г Краве масло
  • 1 ч.ч. Захар
  • 1 ч.ч. Прясно мляко
  • 2 ч.ч. Брашно
  • 100 г Какао
  • 1 пакетче Бакпулвер
  • 3 бр. Яйца

Начин на приготвяне

  • 1. Разбийте яйцата на пяна и към тях добавете брашното и бакпулвера.
  • 2. Отделно разтопете маслото и смесете със захарта, какаото и млякото. 
  • 3. Повече от половината какаова смес се добавя към яйцата и брашното. Разбива се.
  • 4. Сипва се в намазнена и набрашнена форма и се пече на 150 градуса. 
  • 5. След като изстине се залива с останалата какаова смес за глазура.