Калната торта е вид фъч, който се пече в кръгла форма и не се слагат ядки, а се полива обилно с глазура. Колкото повече какао - толкова по-кална торта.
Името не бива да плаши естета у вас. Всяко дете би се зарадвало на игри в калта. Бъдете като децата - развихрете въображението си.
Съставки
- 125 г Краве масло
- 1 ч.ч. Захар
- 1 ч.ч. Прясно мляко
- 2 ч.ч. Брашно
- 100 г Какао
- 1 пакетче Бакпулвер
- 3 бр. Яйца
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте яйцата на пяна и към тях добавете брашното и бакпулвера.
- 2. Отделно разтопете маслото и смесете със захарта, какаото и млякото.
- 3. Повече от половината какаова смес се добавя към яйцата и брашното. Разбива се.
- 4. Сипва се в намазнена и набрашнена форма и се пече на 150 градуса.
- 5. След като изстине се залива с останалата какаова смес за глазура.