Кралската глазура е един от най-лесните начини да превърнете една обикновена курабийка в звездата на празника. В магазиннта мрежа се продават различни варианти на готови кремове за украса, но има две основни причини, поради които да си приготвите вкъщи е по-добрият вариант.



1. Ще изберете и сами ще прецените качеството на продуктите.
2. Може сами да контролирате гъстотата на роял айсинга. Тя е особено важна за начина, по който след това ще декорирате.

Роял айсингът се използва за декорация на плоски сладки. Използвайте качествени сладкарски бои,з а да оцветите бялата глазура, и смело рисувайте и оцветявайте с нея. 

 

 

 

 

 

Съставки

  • 330 г Пудра захар
  • 2 бр. Белтъци
  • 2 ч.л. Лимонов сок
  • 1/2 ч.л. Ванилов екстракт

Начин на приготвяне

  • 1. Пресейте пудрата захар през сито няколко пъти. Така тя не само се пречиства, но и в нея се вкарва въздух, за да усвои по-добре останалите продукти. 
  • 2. Отделете белтъците и ги сложете, заедно с лимоновия сок, в купа. Задължително е тя да е суха. Разбийте с миксер на максимална скорост.
  • 3. Когато пяната от белтъците започне да побелява, добавете пудрата захар, лъжица по лъжица. Продължете да разбивате, докато се усвои цялото количество захар и се образува плътен крем. Може да проверите дали е готов, като вдигнете от крема с пръст или с върха на бъркалката. Добре разбитата смес ще образува остри връхчета, които няма да спадат. 
  • 4. С роял айсинга може да правите рамки на сладките и да попълвате вътре с различен цвят. Може да я използвате и фини декорации, рисунки, елементи, слепване и др. 
  • 5. Сипете роял айсинга в пош, с който ще декорирате. Останалата част задължително покрийте с влажна кърпа или преместете в кутия, която се затваря с плътен капак. Роял айсингът изсъхва доста бързо. 
  • 6. Стиснете края на поша леко и оставете захарната глазура сама да определи как ще излиза. След това само я следвайте. С бяла глазура може да направите фини очертаващи линии както и рисунки върху сладките. 
  • 7. Ако искате да запълните сладките - направете по-рядък роял айсинг. За целта още при разбиването се добавя и малко вода. С по-редкия айсинг може да рисувате върху по-големи повърхности.

     

  • 8. Оставете изрисуваните сладки да изсъхнат за 12 часа.