Яйца Фу Йонг представялват омлет по китайски поръсен със сусам.

 

Съставки

  • 200 г Сусам
  • 250 г Дългозърнест ориз
  • 2 с.л. Зехтин
  • 8 бр. Яйца
  • 1 с.л. Соев сос
  • 150 г Домати
  • 4-5 стръка Пресен лук

Начин на приготвяне

  • 1. Дългозърнестият ориз се сварява във вряща вода за 12-15, докато омекне. Отцежда се в сито, измива се със студена вода и отново се отцежда.
  • 2. Зехтинът се загрява в голям тиган.
  • 3. Разбиват се яйцата с 1 с.л. соев сос и се сипват в тигана.
  • 4. Пържат се като се бъркат внимателно, докато започнат да се стягат, след което се добавят оризът, нарязаните домати и нарязаният на ситно зелен лук.
  • 5. Пърженето продължава, докато яйцата стегнат напълно. Сервират се поръсени със сусам.