Яйца Фу Йонг представялват омлет по китайски поръсен със сусам.
Съставки
- 200 г Сусам
- 250 г Дългозърнест ориз
- 2 с.л. Зехтин
- 8 бр. Яйца
- 1 с.л. Соев сос
- 150 г Домати
- 4-5 стръка Пресен лук
Начин на приготвяне
- 1. Дългозърнестият ориз се сварява във вряща вода за 12-15, докато омекне. Отцежда се в сито, измива се със студена вода и отново се отцежда.
- 2. Зехтинът се загрява в голям тиган.
- 3. Разбиват се яйцата с 1 с.л. соев сос и се сипват в тигана.
- 4. Пържат се като се бъркат внимателно, докато започнат да се стягат, след което се добавят оризът, нарязаните домати и нарязаният на ситно зелен лук.
- 5. Пърженето продължава, докато яйцата стегнат напълно. Сервират се поръсени със сусам.