Те са сред сладкарските деликатеси, които никога няма да ни омръзнат. Те не само са причина да развиваме кулинарната ни фантазия, но и за изключително лесно за приготвяне. А и се услаждат на малки и големи - сутрин, обед или вечер... няма голямо значение.
Съставки
- 1 ч.ч. Ягоди
- 130 г Захар
- 60 мл Прясно мляко
- 2 бр. Яйца
- 250 г Брашно
- 1 с.л. Бакпулвер
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте яйцата и захарта добре, докато захарта се разтвори. Добавете млякото и маслото.
- 2. Разбъркайте ягодите, предварително нарязани на кубченца, с 2-3 супени лъжици от брашнената смес.
- 3. Оставете ги за кратко да попият влагата. Добавете пресятото брашно, бакпулвера и яйцето към течната и смес, разбъркайте я добре, докато стане гладка и хомогенна.
- 4. Прибавете ягодите и разбъркайте внимателно. Поставете хартиени формички във форма за мъфини и напълнете 2/3 от тях. Сложете по няколко парченца ягоди, неоваляни в брашно по повърхността на сладкишите.
- 5. Изпечете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин, докато станат златисти.