Те са сред сладкарските деликатеси, които никога няма да ни омръзнат. Те не само са причина да развиваме кулинарната ни фантазия, но и за изключително лесно за приготвяне. А и се услаждат на малки и големи - сутрин, обед или вечер... няма голямо значение. 

Съставки

  • 1 ч.ч. Ягоди
  • 130 г Захар
  • 60 мл Прясно мляко
  • 2 бр. Яйца
  • 250 г Брашно
  • 1 с.л. Бакпулвер
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Разбийте яйцата и захарта добре, докато захарта се разтвори. Добавете млякото и маслото. 
  • 2. Разбъркайте ягодите, предварително нарязани на кубченца, с 2-3 супени лъжици от брашнената смес.
  • 3. Оставете ги за кратко да попият влагата. Добавете пресятото брашно, бакпулвера и яйцето към течната и смес, разбъркайте я добре, докато стане гладка и хомогенна.
  • 4. Прибавете ягодите и разбъркайте внимателно. Поставете хартиени формички във форма за мъфини и напълнете 2/3 от тях. Сложете по няколко парченца ягоди, неоваляни в брашно по повърхността на сладкишите. 
  • 5. Изпечете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин, докато станат златисти.