Този сладкиш е много бърз и лесен. Идеален е за хора, които постят или се хранят вегански.
Съставки
- 1 ч.ч. Захар
- 1 пакетче Ванилия
- 1 ч.ч. Брашно
- 1/2 ч.л. Сода за хляб
- 1/2 ч.ч. Ябълков сок
- 1/2 ч.ч. Пудра захар
- 5-6 бр. Ябълки
- 100 мл Олио
- 1 бр. Лимон
- 100 г Кокосово масло
Начин на приготвяне
- 1. Грисът, брашното, захарта, ванилията и содата се смесват в купа.
- 2. Обелените ябълките се настъргват на ренде и се смесват с пудрата захар и канелата.
- 3. В намазана с маргарин тава се редят един пласт суха смес, един пласт ябълки и отгоре отново от сухата смес.
- 4. Поръсва се с кокосово масло или олио и се пече около 40 мин. на 180 градуса.
- 5. Опеченият сладкиш се залива с ябълков сок и настъргана в него лимонова кора. Допича се още 10 мин. Сервира се поръсен с пудра захар и канела.