Тиквеният хумус е здравословно и вкусно ястие. Най-добре се получава с тиква, която е печена. С варена също ще получите приятен хумус, но печената е по-ароматна и с наситен вкус.
Рецептата е бърза и лесна. Съчетава се добре с печен сусам и листа от пресен магданоз. Тиквата много добре се овкусява с кайенски пипер, къри и индийско орехче.
Съставки
- 250 г Тиква
- 5 с.л. Нахут
- 1 с.л. Печен сусам
- 2 с.л. Тахан
- 1 с.л. Лимонов сок
- 1 с.л. Зехтин
- 1 ч.л. Сол
- 1/2 ч.л. Лют червен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Пасирайте печената тиква и нахута заедно, докато се получи гладка смес.
- 2. Към нея добавете тахана и лимоновия сок. разбъркайте енергично.
- 3. Овкусете със сол и лют пипер.