Тези банички са с хрупкава обвивка и мек, вкусен пълнеж. За него използваме пилешко месо, гъби и зеленчуци - лук и чушки. Може да допълвате и с продукти, които са ви любими - скилидка чесън, царевица, маслини и др. 


Важно за тези банички да постоят в хладилника, преди да ги изпържите. Потопете ги в разбитите яйца, а след това в галетата. След това ги сложете поне за 30 минути да се охладят. Така обвивката се стяга и стават хрупкави.

 

Съставки

  • 2 бр. Яйца
  • 1 ч.ч. Краве масло
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 2 бр. Зелени чушки
  • 1 бр. Глава лук
  • 500 г Гъби
  • 1 кг Пилешко месо
  • 4 бр. Кори за баница
  • 200 г Галета

Начин на приготвяне

  • 1. Върхуплота се разстила една кора от баница. Останалото масло се разтопява и коратасе намазва със силиконова четка. Върху нея се сипва от пълнежа. Завива се напура. Нарязва се на 4 равни части. Така се прави и с останалите кори. 
  • 2. Двете яйца се  разбиват в дълбока купа. Всяка баничка се потапя в яйце,след което се овъргалва в галета.
  • 3. Двете яйца се  разбиват в дълбока купа. Всяка баничка се потапя в яйце,след което се овъргалва в галета.
  • 4. Поставят се в хладилника за 30 минути. 
  • 5. Пържат се на маслена баня. Готовите банички се отцеждат върху кухненскахартия за няколко минути. След това се преместват в друга чиния. Така щезапазят хрупкавостта на корите.