Тези банички са с хрупкава обвивка и мек, вкусен пълнеж. За него използваме пилешко месо, гъби и зеленчуци - лук и чушки. Може да допълвате и с продукти, които са ви любими - скилидка чесън, царевица, маслини и др.
Важно за тези банички да постоят в хладилника, преди да ги изпържите. Потопете ги в разбитите яйца, а след това в галетата. След това ги сложете поне за 30 минути да се охладят. Така обвивката се стяга и стават хрупкави.
Съставки
- 2 бр. Яйца
- 1 ч.ч. Краве масло
- 1 ч.л. Черен пипер
- 1 ч.л. Червен пипер
- 2 бр. Зелени чушки
- 1 бр. Глава лук
- 500 г Гъби
- 1 кг Пилешко месо
- 4 бр. Кори за баница
- 200 г Галета
Начин на приготвяне
- 1. Върхуплота се разстила една кора от баница. Останалото масло се разтопява и коратасе намазва със силиконова четка. Върху нея се сипва от пълнежа. Завива се напура. Нарязва се на 4 равни части. Така се прави и с останалите кори.
- 2. Двете яйца се разбиват в дълбока купа. Всяка баничка се потапя в яйце,след което се овъргалва в галета.
- 3. Двете яйца се разбиват в дълбока купа. Всяка баничка се потапя в яйце,след което се овъргалва в галета.
- 4. Поставят се в хладилника за 30 минути.
- 5. Пържат се на маслена баня. Готовите банички се отцеждат върху кухненскахартия за няколко минути. След това се преместват в друга чиния. Така щезапазят хрупкавостта на корите.