Поднасяме ви нещо свежо, леко, изключително и великолепно - нежна, цветна, хрупкава и богата на аромати салата с риба тон, която всеки може да приготви за минути. Съветваме ви да потърсите висококачествена консервирана риба тон в собствен сос, каквато обикновено може да купите в стъклени опаковки. Тази салата върви също и със сардини в лимонов сок.
Съставки
- 1/2 щипка Черен пипер
- 1 щипка Морска сол
- 1/2 ч.ч. Сок от лайм
- 1 с.л. Зехтин
- 100 г Риба тон
- 6 бр. Репички
- 2 стръка Целина
Начин на приготвяне
- 1. Рибата тон се отцежда и се разделя на късчета. Целината се нарязва на кръгчета, а репичките - на полумесеци.
- 2. Всичко се разбърква и се добавят солта и черният пипер. Приготвя се дресингът от сока от лайм и зехтина.
- 3. Дресингът се добавя към салатата и се декорира с резен лайм или лимон.