Това прекрасно блюдо ще ви спечели с оригиналния си натюрел, съчетаващ хрупкавия чар на карфиола, приятната комбинация от подправки и разтапящия вкус на моцарела. Пица от карфиол. Не съдържа глутен, а в състава си включва продукти, които присъстват в палео-диетата.
Съставки
- 2 ч.ч. Карфиол
- 2 ч.ч. Сирене Моцарела
- 2 бр. Яйца
- 1 щипка Босилек
- 1 щипка Риган
- 1 щипка Майорана
- 1 щипка Мащерка
- 1 стрък Розмарин
Начин на приготвяне
- 1. След като суровият карфиол се настърже на дребно,се подсушава максимално добре. На малки кубчета се нарязва и моцарелата.
- 2. В голяма купа се смесват нарязаните продукти заедно с яйцата. Получената смес се разстила върху тавичка за пица.
- 3. Пече се в силно загрята фурна за 10-12 мин.
- 4. Изпечената пица се изважда, добавя се любимия ви сос и отгоре се настъргва сиренето.
- 5. Връща се отново във фурната и се пече, докато сиренето се разтопи.