На почти всеки от нас се е случвало да се презапаси с хляб или да го забрави и той леко да изсъхне. Не бързайте да го изхвърляте. С точните продукти и малко термична обработка старията хляб ще се превърне в изкусително ястие.
Съставки
- 1 бр. Хляб
- 100 г Сирене Чедър
- 150 г Кашкавал
- 150 г Сирене Камамбер
- 7 скилидки Чесън
- 3 стръка Магданоз
- 5 с.л. Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете стария хляб на ромбоиди. Разрезите трябва да са дълбоки, но без да стигат до долната кора на хляба. Поставете хляба в тава, застлана с хартия за печене.
- 2. Сложете маслото в тигана и добавете разрязаните по дължина скилидки чесън. Когато се разтопи и ароматизира, изсипете половината количество върху хляба, така че да проникне в разрезите.
- 3. Настържете всички видове сирена и кашкавала на едро. Смесете ги и напълнете хляба.
- 4. Най-отгоре полейте с останалата част от маслото.
- 5. Увийте хляба във фолио за печене от всички страни. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
- 6. Когато е готово, разтворете фолиото и малко след като се охлади, поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.