На почти всеки от нас се е случвало да се презапаси с хляб или да го забрави и той леко да изсъхне. Не бързайте да го изхвърляте. С точните продукти и малко термична обработка старията хляб ще се превърне в изкусително ястие.
Съставки
- 1 бр. Хляб
- 100 г Сирене Чедър
- 150 г Кашкавал
- 150 г Сирене Камамбер
- 7 скилидки Чесън
- 3 стръка Магданоз
- 5 с.л. Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете стария хляб на ромбоиди. Разрезите трябва да са дълбоки, но без да стигат до долната кора на хляба. Поставете хляба в тава, застлана с хартия за печене.
- 2. Сложете маслото в тигана и добавете разрязаните по дължина скилидки чесън. Когато се разтопи и ароматизира, изсипете половината количество върху хляба, така че да проникне в разрезите.
- 3. Настържете всички видове сирена и кашкавала на едро. Смесете ги и напълнете хляба.
- 4. Най-отгоре полейте с останалата част от маслото.
- 5. Увийте хляба във фолио за печене от всички страни. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
- 6. Когато е готово, разтворете фолиото и малко след като се охлади, поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.