Свежо предястие със сезонни зеленчуци, идеално за летния сезон.
Съставки
- 2 бр. Тиквички
- 1 бр. Патладжан
- 5 листенца Прясна мента
- 1/4 ч.ч. Сирене Фета
- 1 консерва Нахут от консерва
- 1/2 с.л. Черен пипер
- 1/2 с.л. Морска сол
- 1/2 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Загрейтегрила до средна температура
- 2. Разрежетепатладжана и тиквичката на малки хапки
- 3. Поставете зеленчуците на хартия за печене. Поръсете ги със зехтин от двете им страни. Подправете със сол и пипер.
- 4. Гриловайте, докато не омекнат. Около 4-5 минути на всяка страна на патладжана и 3-4 минути за тиквичката.
- 5. Добавете нахута, фета сиренето и прясната ментана зеленчуците. Изстискайте лимона на салатата и разбъркайте добре.