Свежо предястие със сезонни зеленчуци, идеално за летния сезон.

Съставки

  • 2 бр. Тиквички
  • 1 бр. Патладжан
  • 5 листенца Прясна мента
  • 1/4 ч.ч. Сирене Фета
  • 1 консерва Нахут от консерва
  • 1/2 с.л. Черен пипер
  • 1/2 с.л. Морска сол
  • 1/2 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейтегрила до средна температура
  • 2. Разрежетепатладжана и тиквичката на малки хапки     
  • 3. Поставете зеленчуците на хартия за печене. Поръсете ги със зехтин от двете им страни. Подправете със сол и пипер.
  • 4. Гриловайте, докато не омекнат. Около 4-5 минути на всяка страна на патладжана и 3-4 минути за тиквичката.
  • 5. Добавете нахута, фета сиренето и прясната ментана зеленчуците. Изстискайте лимона на салатата и разбъркайте добре.