Тиквички, зелен фасул, картофи, моркови, праз лук, чесън, копър и зехтин... Време е за топла супичка!

Съставки

  • 1 стрък Праз
  • 1 щипка Сол
  • 1 бр. Морков
  • 1 бр. Лимон
  • 2-3 стръка Копър
  • 2 с.л. Зехтин
  • 2-3 с.л. Боб консерва
  • 3-4 скилидки Чесън
  • 3-4 бр. Картофи
  • 1 бр. Тиквички

Начин на приготвяне

  • 1. Тиквичката, морковът и картофите се обелват, след това се нарязват на едри кубчета.
  • 2. Слагат се в тенджера с 1½ л топла подсолена вода.
  • 3. Добавят се обелените цели скилидки чесън и праз лукът, нарязан на парченца около 1см.
  • 4. Супата се оставя да ври около 30 минути с добавения зехтин.
  • 5. Слага се бобът от консерва, преди супата да се свали от огъня.
  • 6. Сервира се с четвъртинка лимон и черен пипер на вкус.