Тиквички, зелен фасул, картофи, моркови, праз лук, чесън, копър и зехтин... Време е за топла супичка!
Съставки
- 1 стрък Праз
- 1 щипка Сол
- 1 бр. Морков
- 1 бр. Лимон
- 2-3 стръка Копър
- 2 с.л. Зехтин
- 2-3 с.л. Боб консерва
- 3-4 скилидки Чесън
- 3-4 бр. Картофи
- 1 бр. Тиквички
Начин на приготвяне
- 1. Тиквичката, морковът и картофите се обелват, след това се нарязват на едри кубчета.
- 2. Слагат се в тенджера с 1½ л топла подсолена вода.
- 3. Добавят се обелените цели скилидки чесън и праз лукът, нарязан на парченца около 1см.
- 4. Супата се оставя да ври около 30 минути с добавения зехтин.
- 5. Слага се бобът от консерва, преди супата да се свали от огъня.
- 6. Сервира се с четвъртинка лимон и черен пипер на вкус.