Тиквички, зелен фасул, картофи, моркови, праз лук, чесън, копър и зехтин... Време е за топла супичка!
Съставки
- 1 стрък Праз
 - 1 щипка Сол
 - 1 бр. Морков
 - 1 бр. Лимон
 - 2-3 стръка Копър
 - 2 с.л. Зехтин
 - 2-3 с.л. Боб консерва
 - 3-4 скилидки Чесън
 - 3-4 бр. Картофи
 - 1 бр. Тиквички
 
Начин на приготвяне
- 1. Тиквичката, морковът и картофите се обелват, след това се нарязват на едри кубчета.
 - 2. Слагат се в тенджера с 1½ л топла подсолена вода.
 - 3. Добавят се обелените цели скилидки чесън и праз лукът, нарязан на парченца около 1см.
 - 4. Супата се оставя да ври около 30 минути с добавения зехтин.
 - 5. Слага се бобът от консерва, преди супата да се свали от огъня.
 - 6. Сервира се с четвъртинка лимон и черен пипер на вкус.
 

                                







                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    