Научете как да направите тази лека и здравословна рецепта за супа със свеж привкус на лимон. В нея има още кускус, настъргана пилешко, червен пипер и сирене фрета.
Съставки
- 10 ч.ч. Пилешки бульон
- 3 с.л. Зехтин
- 1 бр. Лимон
- 2 бр. Пилешки гърди
- 1 глава Лук
- 1 ч.ч. Кускус
- 8 скилидки Чесън
- 60 г Сирене Фета
- 1/2 ч.л. Червен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Сипете зехтина в широк тиган и го сложете на котлон на ниска температура. Обелете лука и го нарежете на тънки ивици. След като зехтинът се сгорещи, сложете лука и смления чесън и сотирайте за 3-4 минути, докато омекне.
- 2. Добавете пилешкия бульон, нарязаните пилешки гърди, лимоновата кора и червения пипер. Увеличете температурата и сложете капак, докато кипне. След това оставете да къкри в продължение на 5 минути.
- 3. Добавете кускуса, солта и червения пипер. Гответе още 8 минути и изключете котлона.
- 4. Натрошете сиренето и овкусете с пипер и още сол, ако е необходимо. Сервирайте топло.