Петя Дикова често се изкушава от чужди култури, затова винаги се опитва да обогати традиционните рецепти (които иначе много цени) с идеи от далечни земи. Ето защо на Коледа (наред с месото и сиренето, които с нетърпение очаква заради Коледния пост) на трапезата си водещата на "COOL...T" по bTV задължително слага маршмелоу бонбони. И ако за Деня на благодарността ги пече в камината, докато омекнат, то на Коледа ги яде сурови или замеря останалите вкъщи с тях.

За последното се шегуваме, но маршмелоусите наистина са задължителен десерт за празничната трапеза на Петя, докато украсява елхата под звуците на любими коледни класики от Майкъл Бубле, който сигурно още се чуди как Дикова ходи в студа по къса пола, след последното си гостуване в България.

За да е пълна идилията, освен че си обува големите коледни чорапи, коледната пижама, маха грима, слага косата на опашка и си пуска "Love Actually", Петя приготвя топъл шоколад с прясно мляко от фермерския пазар и високопланински био мед от Родопите – гореща шоколадова напитка, която разтапя нежно дунапренено меките бонбони, създавайки усещания за небцето, сякаш лежиш на мекичко в облаците.

Продукти

3 ч. ч. нискомаслено прясно мляко

3 ч. л. високомаслено какао

10 бр. маршмелоу бонбони

2 с. л. пчелен мед

ванилия

канела

Приготвяне

Подгрейте 2/3 от прясното мляко, след което добавете меда и ванилията. След като заври – добавете какаото и останалото мляко – и върнете върху котлона за още минутка. Сервирайте в дълбоки чаши и покрийте горещия шоколад във всяка чаша с маршмелоу бонбони, които ще направят напитката още по-вкусна, след като леко се разтопят. Поръсете ефирно с канела и се насладете на една още по-вкусна Коледа!

Снимка: iStock