Мързеливите десерти се правят бързо, не изискват специфични продукти и са вкусни. Това тирамису не изисква термична обработка, а в рецептата не влизат яйца. Това по никакъв начин не променя вкуса на десерта. Нужно е да отделите време само за разбиване на сметаната.
Пригответе си дълбок правоъгълен съд, по възможност тсъклен, за да виждате десерта през прозрачните му стени. Подредбата на пластове с контрастни цветове го прави изключително красив.
Съставки
- 2 к.ч. Кафе
- 1 кутия Кондензирано мляко
- 400 мл Сладкарска сметана
- 500 г Маскарпоне
- 1 пакет Бишкота
Начин на приготвяне
- 1. Смесете кафето с рома и го сипете в дълбок, продълговат съд.
- 2. Потопете бишкотите, една по една, в този ароматен разтвор.
- 3. Подредете ги в тава.
- 4. Разбийте сметаната.
- 5. Смесете сметаната с маскарпонето и кондензираното мляко и изсипете половината количество върху бишкотите.
- 6. Подредете втори ред бишкоти, потопени в кафе. Отгоре отново сложете от крема.
- 7. Поръсете с натурално какао.