Мързеливите десерти се правят бързо, не изискват специфични продукти и са вкусни. Това тирамису не изисква термична обработка, а в рецептата не влизат яйца. Това по никакъв начин не променя вкуса на десерта. Нужно е да отделите време само за разбиване на сметаната.


Пригответе си дълбок правоъгълен съд, по възможност тсъклен, за да виждате десерта през прозрачните му стени. Подредбата на пластове с контрастни цветове го прави изключително красив. 







 

Съставки

  • 2 к.ч. Кафе
  • 1 кутия Кондензирано мляко
  • 400 мл Сладкарска сметана
  • 500 г Маскарпоне
  • 1 пакет Бишкота

Начин на приготвяне

  • 1. Смесете кафето с рома и го сипете в дълбок, продълговат съд.
  • 2. Потопете бишкотите, една по една, в този ароматен разтвор. 
  • 3. Подредете ги в тава.
  • 4. Разбийте сметаната.
  • 5. Смесете сметаната с маскарпонето и кондензираното мляко и изсипете половината количество върху бишкотите.
  • 6. Подредете втори ред бишкоти, потопени в кафе. Отгоре отново сложете от крема.
  • 7. Поръсете с натурално какао.