Тези сладки са лесни и стават бързо. Може да включите дори децата в тяхното приготвяне.
Глазурата на жълъдите се прави от течен шоколад или от разтопет твърд.
Съставки
- 6 бр. Поничка
- 1 ч.ч. Захарни пръчици
- 250 г Разтопен шоколад
Начин на приготвяне
- 1. Смесете разноцветните захарни пръчици в купа. Добре е те да са в есенни цветове - жълто, оранжево, червено, кафяво.
- 2. Застелете тава с хартия за печене.
- 3. Сипете течния шоколад в плоска чиния и я поставете в купа с топла вода, за да стане по-мек и еластичен. Може да разтопите и твърд шоколад на водна баня.
- 4. Нарежете поничките на парчета с големина на жълъд. Потапяйте половината в течен шоколад. След това в захарните пръчици.
- 5. Подредете върху хартията, докато шоколадът се втвърди.