Тези сладки са лесни и стават бързо. Може да включите дори децата в тяхното приготвяне.

Глазурата на жълъдите се прави от течен шоколад или от разтопет твърд. 

 

 

 

 

 

 

Съставки

  • 6 бр. Поничка
  • 1 ч.ч. Захарни пръчици
  • 250 г Разтопен шоколад

Начин на приготвяне

  • 1. Смесете разноцветните захарни пръчици в купа. Добре е те да са в есенни цветове - жълто, оранжево, червено, кафяво.
  • 2. Застелете тава с хартия за печене. 
  • 3. Сипете течния шоколад в плоска чиния и я поставете в купа с топла вода, за да стане по-мек и еластичен. Може да разтопите и твърд шоколад на водна баня.
  • 4. Нарежете поничките на парчета с големина на жълъд. Потапяйте половината в течен шоколад. След това в захарните пръчици.
  • 5. Подредете върху хартията, докато шоколадът се втвърди.