Апетитно предложение за гастрономите.
Съставки
- 1 скилидка Чесън
- 2 с.л. Пчелен мед
- 1 връзка Пресен лук
- 2 щипки Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 2 с.л. Ябълков оцет
- 2 с.л. Зехтин
- 1/2 ч.ч. Китка джинджифил
- 2 ч.л. Настърган джинджифил
- 2 ч.л. Смлян кориандър
- 4 бр. Пилешки гърди
- 1/4 ч.ч. Печен сусам
Начин на приготвяне
- 1. Пилешкото се нарязва на жулиени с дебелина ок. 2 см.
- 2. Смесват се настърганият джинджифил, кориандърът, 1 с.л. зехтин, оцетът, солта и черният пипер и в получената смес се овалват пилешките жулиени.
- 3. Оставят се да се мариноват поне 30 минути.
- 4. В гореща вода се слагат медът и чесънът и се разбъркват добре.
- 5. В голям тиган се загрява останалият зехтин. Слагат се наситнената бяла част на пресния лук и пръчиците джинджифил.
- 6. Разбъркват се и се добавя маринованото месо. Задушава се за 5-6 минути.
- 7. Добавят се чесновата смес и останалият зелен лук. Разбъркват се и след 2 минути се свалят от огъня.
- 8. Ароматното пилешко се сервира върху варен ориз и се капва по 1 ч.л. мед върху всяка порция, поръсена със сусам.