Шоколад не значи непременно нездравословно. В определени дози и в зависимост от вида шоколадът може да е най-вкусното и полезно нещо, което сме консумирали през деня.

 

Тези двойно шоколадови сладки са с основни съставки - плодове, а именно банани и авокадо. В състава им влиза натурален черен шоколад, който е с високо съдържание на какао - продукт със силно антиоксидантно действие. 

 

 

Съставки

  • 2 бр. Банани
  • 1/2 бр. Авокадо
  • 250 г Черен шоколад
  • 1 бр. Яйце
  • 1/2 ч.ч. Какаово масло
  • 300 г Бяло брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете и намачкайте бананите, докато се получи гладко пюре. Добавете авокадото и разбъркайте. 

     

  • 2. Разбийте яйцата с вилица и ги добавете към плодовата смес. Разтопете какаовото масло и го сипете на тънка струйка. 
  • 3. Добавете брашното лъжица по лъжица, като непрекъснато бъркате. Накрая настържете по-голяма част от шоколада. Останалата нарежете на ситни парчета. 
  • 4. Вземайте от тестото със супена лъжица и оформете сладките в тава, застлана с хартия за печене. Върху всяка сладка сложете по няколко от парченцата шоколад. 

     

  • 5. Печете 20 минути в предварително загрята фурна.