Шоколад не значи непременно нездравословно. В определени дози и в зависимост от вида шоколадът може да е най-вкусното и полезно нещо, което сме консумирали през деня.
Тези двойно шоколадови сладки са с основни съставки - плодове, а именно банани и авокадо. В състава им влиза натурален черен шоколад, който е с високо съдържание на какао - продукт със силно антиоксидантно действие.
Съставки
- 2 бр. Банани
- 1/2 бр. Авокадо
- 250 г Черен шоколад
- 1 бр. Яйце
- 1/2 ч.ч. Какаово масло
- 300 г Бяло брашно
Начин на приготвяне
- 1. Обелете и намачкайте бананите, докато се получи гладко пюре. Добавете авокадото и разбъркайте.
- 2. Разбийте яйцата с вилица и ги добавете към плодовата смес. Разтопете какаовото масло и го сипете на тънка струйка.
- 3. Добавете брашното лъжица по лъжица, като непрекъснато бъркате. Накрая настържете по-голяма част от шоколада. Останалата нарежете на ситни парчета.
- 4. Вземайте от тестото със супена лъжица и оформете сладките в тава, застлана с хартия за печене. Върху всяка сладка сложете по няколко от парченцата шоколад.
- 5. Печете 20 минути в предварително загрята фурна.