Това ризото е най-добрият приятел на стомаха ви. 

 

 

 

Съставки

  • 4 бр. Глава лук
  • 2 шепи Чери домати
  • 1 ч.ч. Ориз арборио
  • 2 с.л. Балсамов оцет
  • 800 мл Бульон
  • 1/4 ч.л. Шафран

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете на кубчета двете глави лук и половината чери доматки. Загрейте зехтин в тиган и запържете лука, докато стане златист и омекне.
  • 2. Добавете ориза и запържете още две минути.
  • 3. Деглазирайте с белия балсамов оцет. Добавяйте бульона на части. Сложете котлона на средна температура и гответе, като периодично бъркате, докато ориза го абсорбира. 
  • 4. Когато половината от бульона изври, добавете чери доматите. 
  • 5. Докато оризът се готви, нарежете останалите две глави лук. В тенджера нагрявайте зехтина и го запържете с останалите чери домати. Добавете тъмния балсамов оцет.
  • 6. Сервирайте ризотото с доматите и лука. Добавете и зелена салата.