Това ризото е най-добрият приятел на стомаха ви.
Съставки
- 4 бр. Глава лук
- 2 шепи Чери домати
- 1 ч.ч. Ориз арборио
- 2 с.л. Балсамов оцет
- 800 мл Бульон
- 1/4 ч.л. Шафран
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете на кубчета двете глави лук и половината чери доматки. Загрейте зехтин в тиган и запържете лука, докато стане златист и омекне.
- 2. Добавете ориза и запържете още две минути.
- 3. Деглазирайте с белия балсамов оцет. Добавяйте бульона на части. Сложете котлона на средна температура и гответе, като периодично бъркате, докато ориза го абсорбира.
- 4. Когато половината от бульона изври, добавете чери доматите.
- 5. Докато оризът се готви, нарежете останалите две глави лук. В тенджера нагрявайте зехтина и го запържете с останалите чери домати. Добавете тъмния балсамов оцет.
- 6. Сервирайте ризотото с доматите и лука. Добавете и зелена салата.