Богато количество босилек, чесън, зехтин, твърдо сирене пекорино, кедрови ядки и невъобразим вкус. Що е то? Традиционното песто от северна Италия. В нашата рецепта сме заменили някои от познатите съставки и ви обещаваме нов и незабравим вкус, с който да впечатлите и най-претенциозните гости. Макадамията има чудесна трошлива и богата на аромати природа, а козето сирене придава мекота на любимото на всички песто. Само няколко минути ще са ви необходими, за да превърнете съставките в бърз и вкусен сос.
Съставки
- 1 1/2 ч.ч. Листа от босилек
- 3 ч.ч. Вода
- 1 ч.ч. Макадамия
- 1 ч.л. Морска сол
- 1/2 ч.ч. Зехтин
- 2 скилидки Чесън
- 80 г Козе сирене
Начин на приготвяне
- 1. Водата се поставя на котлона, докато заври силно. Листата на босилека се бланшират, като веднага се охлаждат със студена вода и се отцеждат.
- 2. Листата, обелените и нарязани скилидки чесън, солта, зехтинът и сиренето се поставят в блендер. Смесва се до получаването на гладка смес.
- 3. Сосът се разпределя се в 2 бурканчета и се съхранява в хладилник до консумацията му.