Поставете в блендер лешниците и смелете на ситно. Добавете останалите съставки и продължете да разбивате, докато сместа се хомогенизира.
За по фин и нежен вкус добавете 100-150 мл сладкарска сметана. Сместа трябва да е с мазна кремообразна консистенция. Ако е прекалено твърда, добавете още 1 ч.л. масло и разбъркайте, докато постигнете идеалната текстура.
Вземете буркан, поставете го в тавичка, с капачката до него, и го стерилизирайте за 20 минути при 140 градуса във фурната.
След това напълнете буркана с шоколада, затворете го и оставете да изстине. Консумирайте го при стайна темепература. Съхранявайте в хладилник не повече от една седмица.
Съставки
- 250 г Лешници
- 1/4 ч.ч. Какао
- 1 ч.ч. Пудра захар
- 1 ч.л. Ванилия
- 1/4 ч.л. Сол
- 2 с.л. Зехтин
- 150 мл Сладкарска сметана
Начин на приготвяне
- 1. Поставете в блендер лешниците и смелете на ситно.
- 2. Добавете останалите съставки и продължете да разбивате, докато сместа се хомогенизира.
- 3. За по фин и нежен вкус добавете 100-150 мл сладкарска сметана. Сместа трябва да е с мазна кремообразна консистенция.
- 4. Ако е прекалено твърда, добавете още 1 ч.л. масло и разбъркайте, докато постигнете идеалната текстура.
- 5. Вземете буркан, поставете го в тавичка, с капачката до него, и го стерилизирайте за 20 минути при 140 градуса във фурната.
- 6. След това напълнете буркана с шоколада, затворете го и оставете да изстине. Консумирайте го при стайна температура.
- 7. Съхранявайте в хладилник не повече от една седмица.