Шоколад Dulcey това е другото име на това вкусно вълшебство. Ако обикновеният шоколад в станиол и опаковка е вкусен, то опитайте да го препечете в домашната си фурна, за да опитате нещо наистина уникално. Цветът е светлокафяв, а вкусът - наситено карамелен. 



Важно е да изберете качествен бял шоколад, който при разтопяването няма да се превърне в маса от гранулки и парцали. 


Може да хапвате карамелизирания шоколад просто така - неустоим е. Може и да го добавите в ганаш, панакота, кексове или мъфини.  

Съставки

  • 200 г Бял шоколад
  • 1.2 ч.л. Хималайска сол

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната на 150 градуса. Начупете белия шоколад на големи парчета. Подредете ги в тава на един слой.  Сложете тавата във фурната за 10 минути. 
  • 2. След първите 5 минути разбъркайте разтопения шоколад с шпатула. Докато се пече, шоколадът ще покафенее леко. 
  • 3. Оставете да се пече още 5 минути. В крайния си вариант шоколадът е с наситен карамелен цвят. Извадете от тавата и изсипете върху хартия за печене. Оставете леко да се охлади, след което приберете в хладилника.