Нещо наистина пленяващо, радващо сетивата и даряващо с благинка небцето и сърцето...
Съставки
- 1 с.л. Ром
 - 1 с.л. Брашно
 - 100 г Пудра захар
 - 2 с.л. Какао
 - 100 г Краве масло
 - 2 пакетчета Ванилия
 - 300 г Боб
 - 7 бр. Белтъци
 - 5 бр. Жълтъци
 - 3 с.л. Какао
 - 200 г Пудра захар
 - 160 г Прясно мляко
 - 1 к.ч. Прясно мляко
 
Начин на приготвяне
- 1. Тестото се приготвя, като маслото се разбива със захарта и последователно се прибавят жълтъците, какаото, предварително разбито с малко мляко, смлените орехи, ванилията и разбитите на сняг белтъци.
 - 2. Сместа се изсипва в тортена форма, облицована с намаслена хартия или намазана с олио и поръсена с брашно, и се пече при умерена температура.
 - 3. От останалите продукти се приготвя крем, като най-напред млякото се разбива с брашното и се загрява до завиране.
 - 4. Какаото се разбърква с малко мляко или вода на гъста каша и се прибавя към брашнената смес.
 - 5. Маслото се разбива с пудрата захар на пухкав крем, след което постепенно, при непрекъснато разбъркване, към него се прибавя какаовата смес.
 - 6. Накрая кремът се ароматизира с ванилията и рома. Изстиналият блат се намазва с крема и се поръсва със смлените орехи.
 

                                






                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    