Нещо наистина пленяващо, радващо сетивата и даряващо с благинка небцето и сърцето...
Съставки
- 1 с.л. Ром
- 1 с.л. Брашно
- 100 г Пудра захар
- 2 с.л. Какао
- 100 г Краве масло
- 2 пакетчета Ванилия
- 300 г Боб
- 7 бр. Белтъци
- 5 бр. Жълтъци
- 3 с.л. Какао
- 200 г Пудра захар
- 160 г Прясно мляко
- 1 к.ч. Прясно мляко
Начин на приготвяне
- 1. Тестото се приготвя, като маслото се разбива със захарта и последователно се прибавят жълтъците, какаото, предварително разбито с малко мляко, смлените орехи, ванилията и разбитите на сняг белтъци.
- 2. Сместа се изсипва в тортена форма, облицована с намаслена хартия или намазана с олио и поръсена с брашно, и се пече при умерена температура.
- 3. От останалите продукти се приготвя крем, като най-напред млякото се разбива с брашното и се загрява до завиране.
- 4. Какаото се разбърква с малко мляко или вода на гъста каша и се прибавя към брашнената смес.
- 5. Маслото се разбива с пудрата захар на пухкав крем, след което постепенно, при непрекъснато разбъркване, към него се прибавя какаовата смес.
- 6. Накрая кремът се ароматизира с ванилията и рома. Изстиналият блат се намазва с крема и се поръсва със смлените орехи.