Свинското месо не е само за пържоли и печено зеле. Предлагаме ви една интересна рецепта, в която свинското месо е на квусен и сочен дюнер. Лесно може да си го направите квъщи. Общото време за приготвяне е 30 минути. 

Съставки

  • 3 бр. Арабски питки
  • 400 г Свински флейки
  • 1 бр. Домат
  • 1 бр. Краставица
  • 1 к.ч. Кисело мляко
  • 2 ч.л. Тахан
  • 1/2 ч.ч. Лют червен пипер
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 1 с.л. Лимонов сок

Начин на приготвяне

  • 1. Овкусете свинските флейки със сол и черен пипер. Сложете ги да се запекат от всички страни на тиган. Когато са готови ги нарежете на малки парченца. 
  • 2. Домата нарежете на кръгчета с дебелина половин сантиметър. Краставицата настържете на едро ренде. 

     

  • 3. Докато тиганът, в който сте готвили месото е още топъл, сложете едната питка, за да се затопли и да поеме от соковете на месото. Отгоре подредете късчетата месо, краставица, маслини и домат. 
  • 4. Направете сос като смесите киселото мляко с тахана и лимоновия сок. Подправете с лют пипер. Сипете върху месото и зеленчуците. 

     

  • 5. Завийте питката с пълнежа на стегнато руло.