Свинското месо не е само за пържоли и печено зеле. Предлагаме ви една интересна рецепта, в която свинското месо е на квусен и сочен дюнер. Лесно може да си го направите квъщи. Общото време за приготвяне е 30 минути.
Съставки
- 3 бр. Арабски питки
- 400 г Свински флейки
- 1 бр. Домат
- 1 бр. Краставица
- 1 к.ч. Кисело мляко
- 2 ч.л. Тахан
- 1/2 ч.ч. Лют червен пипер
- 1/2 ч.л. Сол
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1 с.л. Лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1. Овкусете свинските флейки със сол и черен пипер. Сложете ги да се запекат от всички страни на тиган. Когато са готови ги нарежете на малки парченца.
- 2. Домата нарежете на кръгчета с дебелина половин сантиметър. Краставицата настържете на едро ренде.
- 3. Докато тиганът, в който сте готвили месото е още топъл, сложете едната питка, за да се затопли и да поеме от соковете на месото. Отгоре подредете късчетата месо, краставица, маслини и домат.
- 4. Направете сос като смесите киселото мляко с тахана и лимоновия сок. Подправете с лют пипер. Сипете върху месото и зеленчуците.
- 5. Завийте питката с пълнежа на стегнато руло.