Авокадото се характеризира като храна, която притежава съвършен баланс от хранителни вещества с висока хранителна и енергийна стойност. Изследванията показват, че този плод с крушовидна форма, е много добра храна за поддържане на здраво сърце. Когато не е твърдо на пипане, авокадото е готово за консумация в свеж вид.
Съставки
- 2 бр. Авокадо
- 3 скилидки Чесън
- 1 бр. Лайм
- 2-3 с.л. Зехтин
- 1 щипка Кардамон
- 1 щипка Кимион
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Плодовете се измиват и се разрязват по дължина и се отстранява костилката.
- 2. Издълбава се с лъжица месестата част на плодовете до кората.
- 3. Месото от плодовете се намачква с вилица на каша.
- 4. Прибавя се пресованият чесън.
- 5. Овкусява се с щипка кардамон и кимион.
- 6. Консистенцията се полива със зехтин и сока от половин лайм и всичко се разбърква, докато се получи хомогенност на вкусовете.
- 7. Готовият дип се украсява със магданоз и се сервира с тортили, тортила чипс, крекери или препечени филийки пълнозърнест хляб.