Десертът се поръсва с кафява захар и се оставя на студено за половин час.
Съставки
- 3-4 с.л. Кафява захар
- 10 с.л. Корнфлейкс
- 1 пакетче Ванилова захар
- 200 мл Квасена сметана
- 4-5 с.л. Пудра захар
- 500 г Извара
- 1 бр. Лимон
Начин на приготвяне
- 1. Настъргва се кората на лимона и се изцежда сокът му.
- 2. Смесват се изварата с лимоновия сок, настърганата кора, захарта и ванилията.
- 3. Сметаната се разбива на твърд сняг и се прибавя към сместа.
- 4. Половината от сместа се сипва в плосък съд.
- 5. Замразените и отцедени малини се разпределят.
- 6. Поръсват се с корнфлейкс и се изсипва останалата смес.
- 7. Десертът се поръсва с кафявата захар и се оставя на студено за 30 минути.