Десертът се поръсва с кафява захар и се оставя на студено за половин час.

Съставки

  • 3-4 с.л. Кафява захар
  • 10 с.л. Корнфлейкс
  • 1 пакетче Ванилова захар
  • 200 мл Квасена сметана
  • 4-5 с.л. Пудра захар
  • 500 г Извара
  • 1 бр. Лимон

Начин на приготвяне

  • 1. Настъргва се кората на лимона и се изцежда сокът му.
  • 2. Смесват се изварата с лимоновия сок, настърганата кора, захарта и ванилията.
  • 3. Сметаната се разбива на твърд сняг и се прибавя към сместа.
  • 4. Половината от сместа се сипва в плосък съд.
  • 5. Замразените и отцедени малини се разпределят.
  • 6. Поръсват се с корнфлейкс и се изсипва останалата смес.
  • 7. Десертът се поръсва с кафявата захар и се оставя на студено за 30 минути.