Чийзкейкът винаги е бил на мода, но когато е гарниран с боровинки, става висша мода.
Съставки
- 340 г Сушени червени боровинки
- 3 бр. Яйца
- 100 г Бял шоколад
- 150 г Захар
- 150 мл Портокалов сок
- 600 г Крема сирене
- 50 г Краве масло
- 200 г Бисквити
- 2 с.л. Ром
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява до 180 С.
- 2. Бисквитите се натрошават на трохии и се смесват с омекналото масло.
- 3. Намаслява се дъното на форма с подвижни стени с диаметъ 24 см. Насипва се бисквитената смес, разстила се по дъното на пласт с дебелина 1 см и се притиска добре.
- 4. В купа се смесват крема сиренето, 50 мл от портокаловия сок, захарта, натрошения на малки парченца бял шоколад и яйцата и се разбъркват с миксера.
- 5. Сместа се насипва върху основата на чийзкейка, заравнява се пластът и се слага във фурната за около 1 час.
- 6. Чийзкейкът се оставя да изстине вътре във фурната, за да не се напука отгоре. След това се слага да се охлади в хладилника най-малко за 2-3 часа.
- 7. Боровинките се сипват в тенджера. Заливат се с рома и останалия портокалов сок (100 мл) и се варят на ниска температура, докато плодовете омекнат и течността се изпари. Боровинките се насипват върху чийзкейка и се поръсват с кристална захар.