Печеният чийзкейк е от онези десерти, които или ти харесват от първата хапка, или не. Когато е в компанията на маскарпоне и малини обаче, няма как да не харесате този десерт. А този е именно такъв!

 

 

Съставки

  • 1 1/2 пакетче Бисквита
  • 1 ч.л. Канела
  • 125 г Краве масло
  • 3 бр. Яйца
  • 300 г Маскарпоне
  • 1 ч.ч. Пудра захар
  • 1 кофичка Квасена сметана
  • 200 г Сладко от малини
  • 100 мл Вода
  • 40 мл Лимонов сок

Начин на приготвяне

  • 1. Натрошете бисквитите на ситни трохи, добавете канелата, разтопеното масло и разбъркайте. Полученото ронливо тесто разстелете в кръгла форма с подвижни стени. За да се стегне хубаво блатът, поставете формата за около 10 минути във фризера.
  • 2. Разбийте яйцата и маскарпонето до получаването на еднородна смес. Прибавете захарта и сметаната и отново разбийте добре. Изсипете сместа върху бисквитената основа.
  • 3. Печете кейка в предварително загрята фурна около 30 минути. Покрийте плътно изстиналия чийзкейк със сладкото от грозде. Оставете сладкиша в хладилник за 1 нощ, за да се стегне добре. При поднасяне, свалете пръстена на формата и гарнирайте с пресни малини и червени боровинки.