Натрошени биквитки + сладко от грозде = домашен уют...

Съставки

  • 200 г Сладко от грозде
  • 1/2 бр. Лимон
  • 1 кофичка Квасена сметана
  • ч ч.ч. Пудра захар
  • 3 пакетчета Крема сирене
  • 3 бр. Яйца
  • 1 пакетче Краве масло
  • 1 ч.л. Канела
  • 1 1/2 пакетчета Обикновени бисквити

Начин на приготвяне

  • 1. Бисквитите се натрошават на ситни трохи. Добавят се канелата, разтопеното масло и се разбъркват.
  • 2. Полученото ронливо тесто се разстелва в кръгла форма с подвижни стени. За да се стегне хубаво блатът, формата се оставя за около 10 минути във фризера.
  • 3. Яйцата и крема сиренето се разбиват с миксер до получаването на еднородна смес. Прибавят се захарта и сметаната и отново се разбиват добре.
  • 4. Сместа се изсипва върху бисквитената основа. Кейкът се пече в предварително загрята фурна около 30 минути.
  • 5. Изстиналият чийзкейк се покрива плътно със сладкото от грозде.
  • 6. Сладкишът се оставя в хладилник за 1 нощ, за да се стегне добре.