Натрошени биквитки + сладко от грозде = домашен уют...
Съставки
- 200 г Сладко от грозде
- 1/2 бр. Лимон
- 1 кофичка Квасена сметана
- ч ч.ч. Пудра захар
- 3 пакетчета Крема сирене
- 3 бр. Яйца
- 1 пакетче Краве масло
- 1 ч.л. Канела
- 1 1/2 пакетчета Обикновени бисквити
Начин на приготвяне
- 1. Бисквитите се натрошават на ситни трохи. Добавят се канелата, разтопеното масло и се разбъркват.
- 2. Полученото ронливо тесто се разстелва в кръгла форма с подвижни стени. За да се стегне хубаво блатът, формата се оставя за около 10 минути във фризера.
- 3. Яйцата и крема сиренето се разбиват с миксер до получаването на еднородна смес. Прибавят се захарта и сметаната и отново се разбиват добре.
- 4. Сместа се изсипва върху бисквитената основа. Кейкът се пече в предварително загрята фурна около 30 минути.
- 5. Изстиналият чийзкейк се покрива плътно със сладкото от грозде.
- 6. Сладкишът се оставя в хладилник за 1 нощ, за да се стегне добре.