Този красив десерт се получава най-добре с дребни плодове, за да могат двете му части да прилепнат добре една към друга. Плодовете трябва да се допълват и добре вкусово с рикотата. Може да използвате череши, боровинки или нарязани на ситно кайсии.
Преди да нарежете бутер тестото, уверете се, че се е размразило достатъчно добре. С метална формичка се изрязва по-лесно, отколкото с пластмасова.
Съставки
- 1 опаковка Бутер тесто
- 300 г Череши
- 1 кутия Сирене Рикота
- 1 с.л. Краве масло
- 1/2 ч.ч. Захар
Начин на приготвяне
- 1. Разстелете бутер тестото, като внимавате да не се пречупи по свивките.
- 2. Изрежете фигурки сърца с формичка.
- 3. Извадете костилките на черешите и ги смесете със захарта в купа.
- 4. Подредете сърцата в тава, върху хартия за печене.
- 5. В средата сложете чаена лъжица от рикотата и разстелете по цялата повърхност. Отгоре сложете от сместа с черешите.
- 6. Поставете горното сърце и по краищата притиснете с вилица, за да се залепят едно към друго.
- 7. Разтопете маслото и намажете всяко сърце отгоре.
- 8. Печете около 15 минути или докато сърцата не станат златиси. Времето за печене до голяма степен зависи от дебелината на тестото и фурната.
- 9. Охладете за 5 минути, след като са готови. Може да ги поръсите с пудра захар.