Този красив десерт се получава най-добре с дребни плодове, за да могат двете му части да прилепнат добре една към друга. Плодовете трябва да се допълват и добре вкусово с рикотата. Може да използвате череши, боровинки или нарязани на ситно кайсии.


Преди да нарежете бутер тестото, уверете се, че се е размразило достатъчно добре. С метална формичка се изрязва по-лесно, отколкото с пластмасова. 

 

 

Съставки

  • 1 опаковка Бутер тесто
  • 300 г Череши
  • 1 кутия Сирене Рикота
  • 1 с.л. Краве масло
  • 1/2 ч.ч. Захар

Начин на приготвяне

  • 1. Разстелете бутер тестото, като внимавате да не се пречупи по свивките. 
  • 2. Изрежете фигурки сърца с формичка. 

     

  • 3. Извадете костилките на черешите и ги смесете със захарта в купа. 

     

  • 4. Подредете сърцата в тава, върху хартия за печене. 
  • 5. В средата сложете чаена лъжица от рикотата и разстелете по цялата повърхност. Отгоре сложете от сместа с черешите. 

     

  • 6. Поставете горното сърце и по краищата притиснете с вилица, за да се залепят едно към друго. 
  • 7. Разтопете маслото и намажете всяко сърце отгоре. 
  • 8. Печете около 15 минути или докато сърцата не станат златиси. Времето за печене до голяма степен зависи от дебелината на тестото и фурната. 
  • 9. Охладете за 5 минути, след като са готови. Може да ги поръсите с пудра захар.