Тези бухтички са любима закуска за уикендите, когато имаме повече време и за приготвяне, и за хапване. 


Разточете тестото на тънко, за да станат бухтичките крехки и да се надуят при пържене. Тогава във вътрешността им се образува кухина, а самото тесто става много хрупкаво. 





 

 

Съставки

  • 2 бр. Яйца
  • 1 кофичка Кисело мляко
  • 1 ч.л. Сода за хляб
  • 1 ч.л. Сол
  • 2,5 ч.ч. Брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Сложете млякото, яйцата, содата и солта в купа. Разбийте ги с вилица. 
  • 2. Добавете пресятото брашно. Трябва да се получи средно меко тесто. 
  • 3. Разточете го на тънка кора (5 мм) и нарежете на квадрати. 
  • 4. Изпържете в силно загрято олио. Важно е бухтичките да са изцяло покрити с мазнина.
  • 5. Понеже са тънки, се пържат бързо. Внимавайте да не ги прегорите.