Тези бухтички са любима закуска за уикендите, когато имаме повече време и за приготвяне, и за хапване.
Разточете тестото на тънко, за да станат бухтичките крехки и да се надуят при пържене. Тогава във вътрешността им се образува кухина, а самото тесто става много хрупкаво.
Съставки
- 2 бр. Яйца
- 1 кофичка Кисело мляко
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 1 ч.л. Сол
- 2,5 ч.ч. Брашно
Начин на приготвяне
- 1. Сложете млякото, яйцата, содата и солта в купа. Разбийте ги с вилица.
- 2. Добавете пресятото брашно. Трябва да се получи средно меко тесто.
- 3. Разточете го на тънка кора (5 мм) и нарежете на квадрати.
- 4. Изпържете в силно загрято олио. Важно е бухтичките да са изцяло покрити с мазнина.
- 5. Понеже са тънки, се пържат бързо. Внимавайте да не ги прегорите.