Ще останете приятно изненадани от вкуса на хапките от италианската кухня - брускети с риба.
Съставки
- 200 г Пушена риба
 - 2 щипки Черен пипер
 - 2 с.л. Зехтин
 - 5-6 бр. Черни маслини
 - 100 г Каперси
 - 2 бр. Франзела
 - 1-2 бр. Домат
 - 1-2 стръка Босилек
 
Начин на приготвяне
- 1. Отрязват се крайчетата на франзелите.
 - 2. Нарязват се на еднакви по дебелина кръгчета.
 - 3. Подреждат се в тавичка и всяко кръгче се поръсва със зехтин и мащерка.
 - 4. Брускетите се пекат за кратко на горен реотан до образуване на приятен загар.
 - 5. Рибата се нарязва на парченца, маслините на колелца и се подреждат върху ароматните току-що изпечени брускети.
 - 6. Поръсват се с каперси и черен пипер по желание. Между тях се слагат нарязаните домати и се украсяват с листа от босилек или магданоз.
 

                                






                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    