Ще останете приятно изненадани от вкуса на хапките от италианската кухня - брускети с риба.

Съставки

  • 200 г Пушена риба
  • 2 щипки Черен пипер
  • 2 с.л. Зехтин
  • 5-6 бр. Черни маслини
  • 100 г Каперси
  • 2 бр. Франзела
  • 1-2 бр. Домат
  • 1-2 стръка Босилек

Начин на приготвяне

  • 1. Отрязват се крайчетата на франзелите.
  • 2. Нарязват се на еднакви по дебелина кръгчета.
  • 3. Подреждат се в тавичка и всяко кръгче се поръсва със зехтин и мащерка.
  • 4. Брускетите се пекат за кратко на горен реотан до образуване на приятен загар.
  • 5. Рибата се нарязва на парченца, маслините на колелца и се подреждат върху ароматните току-що изпечени брускети.
  • 6. Поръсват се с каперси и черен пипер по желание. Между тях се слагат нарязаните домати и се украсяват с листа от босилек или магданоз.