Потопете се в обсебващата сладост на една покоряваща с мекотата и нежността си вселена. Един традиционен английски сладкиш - сладката гордост за всеки жител на Острова.

Съставки

  • 25 г Кокосово масло
  • 300 г Тъмен кувертюр
  • 6 с.л. Ром
  • 300 г Захар
  • 150 г Бадеми
  • 6 бр. Яйца
  • 200 г Натурален сок
  • 200 г Краве масло
  • 2 пакетчета Ванилия
  • 300 г Брашно
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Шоколадът се настъргва на едро и заедно с маслото се разтопява на слаб огън.
  • 2. След като сместа леко се охлади, се добавя захарта, двете ванилии, предварително разбитите яйца, брашното, солта, натрошените на едро ядки и ромът. Сместа се изсипва в покрита с хартия тавичка.
  • 3. Пече се в предварително загрята на 175 градуса фурна 15-20 минути.
  • 4. След като сладкишът се охлади, се натрошава кувертюрът и се разтопява на водна баня заедно с кокосовото масло. Глазурата се разпределя равномерно върху сладкиша и се нарязва на парчета.