Потопете се в обсебващата сладост на една покоряваща с мекотата и нежността си вселена. Един традиционен английски сладкиш - сладката гордост за всеки жител на Острова.
Съставки
- 25 г Кокосово масло
- 300 г Тъмен кувертюр
- 6 с.л. Ром
- 300 г Захар
- 150 г Бадеми
- 6 бр. Яйца
- 200 г Натурален сок
- 200 г Краве масло
- 2 пакетчета Ванилия
- 300 г Брашно
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Шоколадът се настъргва на едро и заедно с маслото се разтопява на слаб огън.
- 2. След като сместа леко се охлади, се добавя захарта, двете ванилии, предварително разбитите яйца, брашното, солта, натрошените на едро ядки и ромът. Сместа се изсипва в покрита с хартия тавичка.
- 3. Пече се в предварително загрята на 175 градуса фурна 15-20 минути.
- 4. След като сладкишът се охлади, се натрошава кувертюрът и се разтопява на водна баня заедно с кокосовото масло. Глазурата се разпределя равномерно върху сладкиша и се нарязва на парчета.