Потопете се в обсебващата сладост на една покоряваща с мекотата и нежността си вселена. Един традиционен английски сладкиш с вкус на екзотика - сладката гордост за всеки жител на Острова.
Съставки
- 1 бр. Портокал
- 2 бр. Яйца
- 1 щипка Ванилия
- 1 щипка Сол
- 225 г Кафява захар
- 100 г Черен шоколад
- 110 г Краве масло
- 1 бр. Жълтък
- 120 г Брашно
- 3 с.л. Какао
Начин на приготвяне
- 1. Намазнената с масло форма се поръсва с брашно. Нарязаното на парчета масло и натрошеният шоколад се поставят в купа и се разтопяват на водна баня. Оставят се да се охладят.
- 2. Захарта, солта и смляната ванилия се разбъркват в студената шоколадова смес. Постепенно се прибавят яйцата и жълтъкът, като се бърка непрекъснато.
- 3. Отгоре се поръсват с брашното и какаото. Бърка се до получаването на хомогенна смес. Тестото се пълни в тавичката и се заглажда.
- 4. Пече се в предварително загрята на 175-180 градуса фурна 30 минути, докато сладкишът бухне, но по средата е още мек. Проверява се с клечка или сламка. Ако по тях полепват и остават следи от плънката, значи сладкишът е правилно изпечен.
- 5. Нарязва се на парчета и се декорира с портокаловите корички. По желание брауните може да се увият във фолио и да престоят една нощ.