Тези бонбони са не само вкусни, но и полезни, защото...

Суровите какаови зърна не съдържат захар. Те са богати на мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, витамин B, C, E. Смятат се за силен антидепресант и антистресово средство. Концентрацията на антиоксиданти в какаовите зърна е по-висока от всяка друга храна. 

Брашното от рожков леко подслажда и прави от бонбона фин и деликатен десерт. То е с отличителен шоколадов вкус, но е здравословмната алтернатива на какаото.

Съставки

  • 1/2 ч.ч. Светли стафиди
  • 12 бр. Фурми
  • 1/2 ч.ч. Тиквени семки
  • 1 1/2 ч.ч. Кашу
  • 7 бр. Какаови зърна
  • 2 с.л. Пчелен мед
  • 1/2 ч.ч. Брашно от рожков

Начин на приготвяне

  • 1. Кашуто и тиквените семки се счукват. Фурмите се нарязват на малки парченца. Всички продукти се объркват в купа с меда. 
  • 2. От сместа се правят топчета, като се търкалят между дланите. 
  • 3. За да се получат трюфели, се овалват в брашното от рожков.