Тези бонбони са не само вкусни, но и полезни, защото...
Суровите какаови зърна не съдържат захар. Те са богати на мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, витамин B, C, E. Смятат се за силен антидепресант и антистресово средство. Концентрацията на антиоксиданти в какаовите зърна е по-висока от всяка друга храна.
Брашното от рожков леко подслажда и прави от бонбона фин и деликатен десерт. То е с отличителен шоколадов вкус, но е здравословмната алтернатива на какаото.
Съставки
- 1/2 ч.ч. Светли стафиди
- 12 бр. Фурми
- 1/2 ч.ч. Тиквени семки
- 1 1/2 ч.ч. Кашу
- 7 бр. Какаови зърна
- 2 с.л. Пчелен мед
- 1/2 ч.ч. Брашно от рожков
Начин на приготвяне
- 1. Кашуто и тиквените семки се счукват. Фурмите се нарязват на малки парченца. Всички продукти се объркват в купа с меда.
- 2. От сместа се правят топчета, като се търкалят между дланите.
- 3. За да се получат трюфели, се овалват в брашното от рожков.