Магия с вкус на езотика, която дарява сетивата с възторг и опиянение. Пикантна и питателна, тази супа ще ви докосне до чара и вкуса на Испания.
Съставки
- 1 ч.л. Сол
- 100 г Бадеми
- 2 скилидки Чесън
- 4 резена Бял хляб
- 100 мл Зехтин
- 50 мл Винен оцет
Начин на приготвяне
- 1. Бадемовите ядки, обелените скилидки чесън и солта се разбиват с кухненски робот.
- 2. Кората на филийките хляб се обелва и те се топват в студена вода за няколко секунди. Отцеждат се и се смилат с кухненския комбайн до еднородна смес.
- 3. Комбайнът се включва на бавни обороти и постепенно се наливат зехтинът и оцетът. Сипва се 100 мл. ледено студена вода.
- 4. Така получената смес се прехвърля в купа и при непрекъснато разбиване се налива още 900 мл. ледено студена вода. Ако има нужда, полученото гаспачо се прецежда.
- 5. Супата се охлажда за около 20 минути в хладилник и се поднася украсена с пресни листенца магданоз или ситно нарязани парченца авокадо.