Тези сладки са домашният вариант на познатите ни "Сълзица", които се продават в магазините отдавна - хрупкави, посипани със захар.
Ако не харесвате канела, може да я замените в рецептата с настъргана лимонова кора или кардамон.
Съставки
- 1 пакет Бутер тесто
- 1 1/2 ч.ч. Захар
- 1 пакетче Канела
Начин на приготвяне
- 1. Разрежете бутер тестото на две.по дължина.
- 2. Смесете захарта с канелата и наръсете тестото обилно.
- 3. Притиснете захарта, като разточите тестото леко с точилка.
- 4. Завийте едновременно от двата края навътре. Оставете рулата в хладилника за около 30 минути.
- 5. Нарежете на тънки парчета. Сладките се поставят в леко намокрена тава или покрита с хартия за печене.
- 6. Пекат се 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.