Няма нищо по-хубаво от ръчно направен подарък. А когато той е от шоколад, говорим за наистина страхотен дар. Направо любов! Ето как можете да направите бели трюфели, с които да зарадвате любим човек на Св. Валентин.
Съставки
- 1 кг Бял шоколад
- 1/2 ч.ч. Сметана
- 1 с.л. Царевичен сироп
- 1 ч.ч. Бял шоколад
Начин на приготвяне
- 1. За шоколадовия ганаш – сложете една чаша бял шоколад в купичка и оставете настрана.
- 2. В малка тенджера сложете сметаната и сиропа.
- 3. На среден огън бъркайте, докато се сгъсти. С тази смес залейте шоколада и изчакайте две минути.
- 4. Разбъркайте бавно, докато се хомогенизира.
- 5. Поставете термометър в центъра на сместа.
- 6. Когато се охлади до 35 градуса, добавете маслото и разбъркайте.
- 7. Оставете ганаша да се втвърди малко, след което направете 30 бонбона и ги оставете да престоят една нощ.
- 8. Потопете с вилица всеки бонбон в разтопен бял шоколад.
- 9. При изваждането изчакайте излишната заливка да се изтече обратно в купичката.
- 10. По желание след половин час можете да направите второ потапяне, за да получите по-дебела обвивка.Също така можете да посипете бонбоните с кокосови стърготини.