Салатата Табуле лесно и бързо решение за вечеря след дълъг работен ден. Ще ви хареса и в случаи, когато празничната трапеза е изправила стомаха ви пред големи предизвикателства.

Съставки

  • 7 с.л. Зехтин
  • 2 бр. Лимони
  • 3 скилидки Чесън
  • 1 бр. Краставица
  • 4 бр. Домати
  • 3 стръка Пресен лук
  • 1 връзка Прясна мента
  • 2 връзки Магданоз
  • 300 г Булгур
  • 2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Сложете булгура в голяма купа и залейте с 450 мл гореща вода. Посолете, разбъркайте и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете да 15 -20 минути.
  • 2. Изцедете сока на лимоните. Внимателно разбъркайте булгура, за да отделите зрънцата едно от друго. Залейте с лимоновия сок, сложете пасирания чесън и 4-5 с.л. зехтин. Разбъркайте добре и приберете в хладилник за около час.
  • 3. Измийте и подсушете магданоза и ментата, почистете от големите дръжки и нарежете на ситно. Прехвърлете в голяма купа за салата.
  • 4. Нарежете на тънки колелца почистеният пресен лук и добавете при оснаталите продукти.
  • 5. Обелете краставицата, махнете семената и нарежете на кубчета. Почистете измитите домати от семената и нарежете и също нарежете на кубчета.Прибавете ги към останалите продукти.
  • 6. Накрая сложете охладения булгур и разбъркайте добре салатата.
  • 7. Поднесете с хумус и арабски питки.