Салатата Табуле лесно и бързо решение за вечеря след дълъг работен ден. Ще ви хареса и в случаи, когато празничната трапеза е изправила стомаха ви пред големи предизвикателства.
Съставки
- 7 с.л. Зехтин
- 2 бр. Лимони
- 3 скилидки Чесън
- 1 бр. Краставица
- 4 бр. Домати
- 3 стръка Пресен лук
- 1 връзка Прясна мента
- 2 връзки Магданоз
- 300 г Булгур
- 2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Сложете булгура в голяма купа и залейте с 450 мл гореща вода. Посолете, разбъркайте и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете да 15 -20 минути.
- 2. Изцедете сока на лимоните. Внимателно разбъркайте булгура, за да отделите зрънцата едно от друго. Залейте с лимоновия сок, сложете пасирания чесън и 4-5 с.л. зехтин. Разбъркайте добре и приберете в хладилник за около час.
- 3. Измийте и подсушете магданоза и ментата, почистете от големите дръжки и нарежете на ситно. Прехвърлете в голяма купа за салата.
- 4. Нарежете на тънки колелца почистеният пресен лук и добавете при оснаталите продукти.
- 5. Обелете краставицата, махнете семената и нарежете на кубчета. Почистете измитите домати от семената и нарежете и също нарежете на кубчета.Прибавете ги към останалите продукти.
- 6. Накрая сложете охладения булгур и разбъркайте добре салатата.
- 7. Поднесете с хумус и арабски питки.