Това пиле е наречено бързо, защото всички необходими продукти се слагат наведнъж и се оставят да се приготвят. Използва се цяло пиле, но може да се направи и само с бутчета - 2 ии 3 на брой.
Изберете и вид суджук, в който има много подправки. Това ще направи ястието още по-ароматно и ще му придаде по-наситен вкус.
Съставки
- 1 бр. Пиле
- 1 бр. Суджук
- 1 бр. Лимон
- 8 скилидки Чесън
- 2 връзки Чери домати
- 2 с.л. Сол
- 4 листа Босилек
- 3 бр. Картофи
- 2 стръка Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Натрийте пилето със сол от всички страни. Сложете го в голям керамичен съд.
- 2. Нарежете ароматния суджук на едри парчета и го добавете в съда.
- 3. Измийте чери доматките, без да ги откъсвате от клончето, и заедно с него ги поставете при пилето. Ако картофите ви са едри, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки, ако са дребни - добавете ги цели.
- 4. Лимона нарежете на четвъртинки и заедно с останалите продукти - обелените скилидки чесън и пресния босилек, ги сложете в съда.
- 5. Сипете 1 ч.ч. вода. Похлупете съда и сложете във фурната за час и половина.
- 6. Готовото пиле поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.