Това пиле е наречено бързо, защото всички необходими продукти се слагат наведнъж и се оставят да се приготвят. Използва се цяло пиле, но може да се направи и само с бутчета - 2 ии 3 на брой.


Изберете и вид суджук, в който има много подправки. Това ще направи ястието още по-ароматно и ще му придаде по-наситен вкус. 

Съставки

  • 1 бр. Пиле
  • 1 бр. Суджук
  • 1 бр. Лимон
  • 8 скилидки Чесън
  • 2 връзки Чери домати
  • 2 с.л. Сол
  • 4 листа Босилек
  • 3 бр. Картофи
  • 2 стръка Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Натрийте пилето със сол от всички страни. Сложете го в голям керамичен съд. 
  • 2. Нарежете ароматния суджук на едри парчета и го добавете в съда. 
  • 3. Измийте чери доматките, без да ги откъсвате от клончето, и заедно с него ги поставете при пилето. Ако картофите ви са едри, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки, ако са дребни - добавете ги цели. 
  • 4. Лимона нарежете на четвъртинки и заедно с останалите продукти - обелените скилидки чесън и пресния босилек, ги сложете в съда. 
  • 5. Сипете 1 ч.ч. вода. Похлупете съда и сложете във фурната за час и половина. 
  • 6. Готовото пиле поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.