Понякога се чудим как брускетите са толкова вкусни! На практика те не са нищо повече от препечен хляб. Разновидност на сандвича. Въпреки, че те са едно от най-бързите и лесни предястия или гарнитури за вино, които можем да си представим, не винаги имаме време да препичаме хляба по специална методика. 

Поради тази причина днешните брускети са специални - със сухари. И не, разлика във вкуса няма. Просто опитайте.

Съставки

  • 400 г Сухар
  • 150 г Сушени домати
  • 100 г Пармезан
  • 4 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Разрежете сухарите на две по ширина. Сложете ги в тостера или на грил тиган в случай, че предпочитате такова запичане. Изчакайте ги да добият леко розов цвят.
  • 2. След това ги наредете в чиния и на всеки сложете по половин супена лъжица зехтин, посолете, сложете малко черен пипер и започнете да ги нареждате.
  • 3. На всеки сложете тънко парченце сирене пармезан, върху него сушени домати  и поръсете с пресен риган. Ние ги обичаме с бяло вино! Опитайте и се насладете.