Нещо пухкаво и хрупкаво – непретенциозно, но съвършено на вкус!
Съставки
- 1/2 ч.ч. Захар
- 1/2 кг Прясно мляко
- 4 бр. Яйца
- 50 г Краве масло
- 5 с.л. Олио
- 1 ч.ч. Сирене
- 8 бр. Виенски кифли
- 1 бр. Лимон
Начин на приготвяне
- 1. Тавата, в която ще се пече баницата, се намазва с олио и се нареждат половината от разрязаните по дължина кифлички.
- 2. Смес за заливане: в дълбок съд се разбиват яйцата, сиренето, прясното мляко, захарта, маслото, лимонената кора и ванилията.
- 3. Половината от сместа се излива върху кифличките, нареждат се другите разрязани по дължина кифли и се заливат с останалата смес.
- 4. Баницата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за кратко, докато се зачерви.