Нещо пухкаво и хрупкаво – непретенциозно, но съвършено на вкус!

Съставки

  • 1/2 ч.ч. Захар
  • 1/2 кг Прясно мляко
  • 4 бр. Яйца
  • 50 г Краве масло
  • 5 с.л. Олио
  • 1 ч.ч. Сирене
  • 8 бр. Виенски кифли
  • 1 бр. Лимон

Начин на приготвяне

  • 1. Тавата, в която ще се пече баницата, се намазва с олио и се нареждат половината от разрязаните по дължина кифлички.
  • 2. Смес за заливане: в дълбок съд се разбиват яйцата, сиренето, прясното мляко, захарта, маслото, лимонената кора и ванилията.
  • 3. Половината от сместа се излива върху кифличките, нареждат се другите разрязани по дължина кифли и се заливат с останалата смес.
  • 4. Баницата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за кратко, докато се зачерви.