Ако не разполагате с много време за приготвяне на обяд или вечеря, винаги може да разчитате на бутер тестото. Дръжте във фризера, ако е замразено и в хладилника - ако е прясно.
Като добавки към този хрупкав бутер венец използвайте пилешко филе, което предварително леко сте запекли, заедно с подправките. Може да замените и с друг вид пилешко месо, шунка или пушен колбас, като в последните два случая няма нужда да ги обработвате предварително.
Съставки
- 2 пакета Бутер тесто
- 2 бр. Пилешко филе
- 100 г Кашкавал
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1/4 ч.л. Сол
- 50 г Пармезан
- 2 ч.л. Мащерка
- 15 бр. Маслини
- 4 с.л. Лютеница
Начин на приготвяне
- 1. Разделете бутер тестото на две. Навийте двете парчета на руло. Нарежете ги на равен брой квадратчета. Всяко квадратче оформете между дланите си на топче.
- 2. Сложете половината топчета във форма за кекс.
- 3. Поръсете пилешките филета със сол, мащерка и черен пипер и от двете страни. Втрийте подправките добре в месото, за да го овкусят. Сложете да се запекат в грил тиган за 3 минути. Важно е месото да остане сочно. Нарежете на дребни късчета.
- 4. Добавете пилешкото към топчетата бутер тестото.
- 5. Настържете кашкавала на едро, нарежете маслинките на кръгчета и ги сложете при останалите продукти.
- 6. Добавете лютеница и смесете всичко с ръце или с помощта на лъжица. Важно е топчетата да са на разстояние едно от друго, в противен случай няма да се изпекат добре.
- 7. Топлия бутер венец поръсете с настърган пармезан. От топлината той ще се разтопи и ще образува приятна коричка. Поръсете с пресен, ситно нарязан магданоз.