Ако не разполагате с много време за приготвяне на обяд или вечеря, винаги може да разчитате на бутер тестото. Дръжте във фризера, ако е замразено и в хладилника - ако е прясно. 


Като добавки към този хрупкав бутер венец използвайте пилешко филе, което предварително леко сте запекли, заедно с подправките. Може да замените и с друг вид пилешко месо, шунка или пушен колбас, като в последните два случая няма нужда да ги обработвате предварително. 

Съставки

  • 2 пакета Бутер тесто
  • 2 бр. Пилешко филе
  • 100 г Кашкавал
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 1/4 ч.л. Сол
  • 50 г Пармезан
  • 2 ч.л. Мащерка
  • 15 бр. Маслини
  • 4 с.л. Лютеница

Начин на приготвяне

  • 1. Разделете бутер тестото на две. Навийте двете парчета на руло. Нарежете ги на равен брой квадратчета. Всяко квадратче оформете между дланите си на топче. 

     

  • 2. Сложете половината топчета във форма за кекс. 

     

  • 3. Поръсете пилешките филета със сол, мащерка и черен пипер и от двете страни. Втрийте подправките добре в месото, за да го овкусят. Сложете да се запекат в грил тиган за 3 минути. Важно е месото да остане сочно. Нарежете на дребни късчета. 
  • 4. Добавете пилешкото към топчетата бутер тестото. 
  • 5. Настържете кашкавала на едро, нарежете маслинките на кръгчета и ги сложете при останалите продукти. 

     

  • 6. Добавете лютеница и смесете всичко с ръце или с помощта на лъжица. Важно е топчетата да са на разстояние едно от друго, в противен случай няма да се изпекат добре. 
  • 7. Топлия бутер венец поръсете с настърган пармезан. От топлината той ще се разтопи и ще образува приятна коричка. Поръсете с пресен, ситно нарязан магданоз.