Димитър Димитров: За тези палачинки със сладко от манго ни трябват 15 минути подготовка, 15 за направата им и само три минути, за да ги изядем.
Съставки
- 1-2 с.л. Ликьор
- 3-4 с.л. Пудра захар
- 1-2 зрънца Карамфил
- 1 бр. Манго
- 250 г Маскарпоне
- 150 мл Сметана
- 3 бр. Яйца
- 1 ч.ч. Прясно мляко
- 3 бр. Банани
- 1 ч.ч. Брашно
Начин на приготвяне
- 1. Намачканите банани се смесват с яйцата, брашното, пряснотомляко и бакпулвера. Пекат се палачинки с диаметър около 10 см (американскиразмер).
- 2. За крема: разбъркват се маскарпонето, пудрата захар итечната сметана.
- 3. За сладкото: нарязаното манго се запържва с две лъжицимасло, добавя се малко кокосов ликьор и пудра захар.