Димитър Димитров: За тези палачинки със сладко от манго ни трябват 15 минути подготовка, 15 за направата им и само три минути, за да ги изядем.

Съставки

  • 1-2 с.л. Ликьор
  • 3-4 с.л. Пудра захар
  • 1-2 зрънца Карамфил
  • 1 бр. Манго
  • 250 г Маскарпоне
  • 150 мл Сметана
  • 3 бр. Яйца
  • 1 ч.ч. Прясно мляко
  • 3 бр. Банани
  • 1 ч.ч. Брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Намачканите банани се смесват с яйцата, брашното, пряснотомляко и бакпулвера. Пекат се палачинки с диаметър около 10 см (американскиразмер).
  • 2. За крема: разбъркват се маскарпонето, пудрата захар итечната сметана.
  • 3. За сладкото: нарязаното манго се запържва с две лъжицимасло, добавя се малко кокосов ликьор и пудра захар.