Този хляб е мек, леко влажен, ароматен, леко сладък и засищащ. 

Трите банана трябва да са с общо тегло около 330 грама.
Прясното краве мляко може да се замени с бадемово или соево.


Снимка: iStock





Съставки

  • 3 бр. Банани
  • 1 бр. Яйце
  • 50 г Кокосово масло
  • 1 с.л. Пчелен мед
  • 230 г Бадемово брашно
  • 210 г Овесени ядки
  • 150 мл Прясно мляко
  • 1/2 ч.ч. Ванилов екстракт
  • 100 г Кафява захар
  • 1/2 ч.л. Канела
  • 1 щипка Сол
  • 2 ч.л. Бакпулвер

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната до 200 градуса по Целзий.
  • 2. Застелете форма за печене с пергаментна хартия.
  • 3. Поставете бананите в голяма купа. Добавете всички съставки като последно сипете млякото. Разбийте, докато стане хомогенна смес.  
  • 4. Накрая сипете брашната и разбъркайте.
  • 5. Печете около час. Когато хлябът е готов, трябва да е твърд на пипане, може коричката му да се пукне, а цветът ще златисто-кафяв. 
  • 6. Оставете да се охлади напълно преди да го разрежете. 
  • 7. Сервирайте с масло и мед. Съхранявайте остатъците в купа с похлупак или платнена торбичка, която е завързана. Може да се запази до няколко дни.