Този хляб е мек, леко влажен, ароматен, леко сладък и засищащ.
Трите банана трябва да са с общо тегло около 330 грама.
Прясното краве мляко може да се замени с бадемово или соево.
Съставки
- 3 бр. Банани
- 1 бр. Яйце
- 50 г Кокосово масло
- 1 с.л. Пчелен мед
- 230 г Бадемово брашно
- 210 г Овесени ядки
- 150 мл Прясно мляко
- 1/2 ч.ч. Ванилов екстракт
- 100 г Кафява захар
- 1/2 ч.л. Канела
- 1 щипка Сол
- 2 ч.л. Бакпулвер
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната до 200 градуса по Целзий.
- 2. Застелете форма за печене с пергаментна хартия.
- 3. Поставете бананите в голяма купа. Добавете всички съставки като последно сипете млякото. Разбийте, докато стане хомогенна смес.
- 4. Накрая сипете брашната и разбъркайте.
- 5. Печете около час. Когато хлябът е готов, трябва да е твърд на пипане, може коричката му да се пукне, а цветът ще златисто-кафяв.
- 6. Оставете да се охлади напълно преди да го разрежете.
- 7. Сервирайте с масло и мед. Съхранявайте остатъците в купа с похлупак или платнена торбичка, която е завързана. Може да се запази до няколко дни.