Тези маслени сладки са нежни и хрупкави. Наричат се "Балеринки", но са известни и като "Корекомки".
Характерно за тяхното оформяне е прегъването. Кръгчетата от тесто се прегъват, за да се получат малки балерински полички.
Съставки
- 1 пакетче Ванилия
- 1 ч.ч. Брашно
- 2 пакета Крем сирене
- 125 г Краве масло
- 1 ч.ч. Захар
Начин на приготвяне
- 1. Сипете в дълбока купа крема сиренето, масло (на стайна температура) и ванилията. Разбийте ги с миксер, докато се смесят.
- 2. Пресейте брашното и го добавете постепенно към останалата смес, докато се получи меко тесто.
- 3. Разточете го върху набрашнена повърхност на кора с дебелина 0,5 см. С чаша или формичка изрежете кръгчета.
- 4. Сипете захар в плоска чиния и всяко кръгче потопете от двете му страни в нея. Прегънете кръгчето на две, след което още веднъж на две. Така ще се получи нагънатата поличка на балерината.
- 5. Подредете сладките в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.