Нежни бадемови изкушения за наслада и енергия в разгара на пролетта. Защо да си ги приготвим ли? Бадемите се отличават не само с изтънчения си обсебващ вкус, но и със здравословното си въздействие върху целия организъм. Подсладени и превърнати в основна съставка към сладки, те са истинско вдъхновение и блаженство за сетивата.
Съставки
- 150 г Брашно
- 50 г Краве масло
- 100 г Пудра захар
- 1 пакетче Бакпулвер
- 2 бр. Жълтъци
- 100 г Бадеми
- 3-4 с.л. Лимонови кори
Начин на приготвяне
- 1. Маслото се разбива на пяна. С пресятото брашно се правят трохи. Слагат се бакпулверът, захарта (без 2 лъжици), жълтъците и лимоновата кора.
- 2. Леко се замесва тесто. Точи се кора, дебела 0,5 см, от която се изрязват кръгли сладки.
- 3. От разбитите белтъци, към които се прибавят 2 лъжици пудра захар и смлените бадемови ядки, с къдрав шприц отгоре се прави венче.
- 4. Сладките се пекат в умерена фурна. След това всяка от тях се гарнира в средата на венчето с по една захаросана черешка.