Нежни бадемови изкушения за наслада и енергия в разгара на пролетта. Защо да си ги приготвим ли?  Бадемите се отличават не само с изтънчения си обсебващ вкус, но и със здравословното си въздействие върху целия организъм. Подсладени и превърнати в основна съставка към сладки, те са истинско вдъхновение и блаженство за сетивата.

Съставки

  • 150 г Брашно
  • 50 г Краве масло
  • 100 г Пудра захар
  • 1 пакетче Бакпулвер
  • 2 бр. Жълтъци
  • 100 г Бадеми
  • 3-4 с.л. Лимонови кори

Начин на приготвяне

  • 1. Маслото се разбива на пяна. С пресятото брашно се правят трохи. Слагат се бакпулверът, захарта (без 2 лъжици), жълтъците и лимоновата кора.
  • 2. Леко се замесва тесто. Точи се кора, дебела 0,5 см, от която се изрязват кръгли сладки.
  • 3. От разбитите белтъци, към които се прибавят 2 лъжици пудра захар и смлените бадемови ядки, с къдрав шприц отгоре се прави венче.
  • 4. Сладките се пекат в умерена фурна. След това всяка от тях се гарнира в средата на венчето с по една захаросана черешка.